SL
EN SL SRB

Živila

Rešitve za varnost živil

Varnost živil je ključnega pomena v živilskopredelovalni industriji. Potrošniki in vlade stremijo k vse višjim standardom, ki jih je mogoče doseči zgolj z izvajanjem strogih sanitarnih ukrepov. Izbira ustreznega traku igra ključno vlogo pri zagotavljanju celotne higienske in sanitarne strategije obrata. Z nenehnim uvajanjem inovativnih rešitev na področju higiene Schiki Belting še naprej dokazuje svojo zavezanost k zagotavljanju kakovosti in varnosti živil. S svojo celovito ponudbo izdelkov za najrazličnejša področja uporabe zagotavljamo rešitve za transport, ki omogočajo varnost živil ter so stroškovno učinkovite.

Spodaj si lahko ogledate vse obsežnejšo ponudbo higienskih transportnih trakov, ki vam jih lahko zagotovi Schiki:

 • Trakovi, zaščiteni pred cefranjem
 • Trakovi in profili, ki omogočajo zaznavanje kovin
 • Modularni trakovi brez zatičev, ki so preprosti za čiščenje
 • Protimikrobni trakovi (AM)
 • Nagibni dvižni profili za podporo pri zagotavljanju higiene izdelkov
 • Trakovi z zaščitenimi robovi
 • Homogeni trakovi
 • Nosilni prečni profili brez pete
 • Svetlo modri transportni trakovi za lažje zaznavanje nečistoč ali neustrezne higiene
 • Trakovi iz materialov, ki preprečujejo lepljenje in so preprosti za čiščenje
 • Matiran končni premaz traku M1, ki preprečuje lepljenje
 • Premazi iz PVC in PU, ki preprečujejo pojav razpok

Meso in perutnina

Schiki Belting ponuja rešitve na področju transportnih trakov, ki izpolnjujejo zahteve mesne in perutninske industrije, npr. na področju higienske zasnove in varnosti živil, trpežnosti in učinkovitosti predelave ter preprostosti čiščenja.

 • Edinstveni modularni trakovi, izdelani za čim manjši pojav razpok, kjer se lahko nabirajo bakterije in v katerih se lahko ujamejo ali zlomijo rezila nožev
 • Sintetični trakovi s protimikrobnimi prevlekami in robovi KleenEdge, ki so zaščiteni pred cefranjem za preprečitev morebitne kontaminacije
 • Lastnosti, ki omogočajo preprosto čiščenje, kar zmanjšuje količino odpadne vode

Z našimi trakovi boste ohranili najvišjo raven varnosti živil v vseh fazah postopka vse do končnega pakiranja, ne da bi ob tem trpela učinkovitost ali proizvodni čas.

Omamljanje

Omamljanje s CO2, ki mu sledi zadušitev, se obravnava kot najbolj nežna metoda zakola. Zaradi koncentracije CO2 v zraku živali zgubijo zavest. Nato so omamljene z električnim tokom ali ogljikovim dioksidom (CO2).

1804-00_meat-pork_total_assy_2018-05-15

Odiranje/obarjanje/čiščenje

Po čiščenju se žival transportira na čisto linijo za zakol, kjer odstranijo organe.

1804-00_meat-pork_total_assy_2018-05-15 (1)

 Razrez/zakol/izkoščevanje

Trup se v več korakih predela v glavne in stranske proizvode. Hitrost izkoščevanja se določi na podlagi dovajanja trupov in njihovih delov. To ohranja delovno obremenitev in s tem hitrost proizvodnje. Izkoščeno meso in stranski proizvodi se pregledajo v zabojih ali na transportnem traku in se transportirajo v naslednjo fazo postopka.

1804-00_meat-pork_total_assy_2018-05-15 (2)

 Nadaljnja obdelava

Meso se, odvisno od proizvoda, predela na različne načine, npr. s prekajevanjem, kuhanjem, dimljenjem, pečenjem, zorjenjem in sušenjem. Pri vseh postopkih, od razreza, ločevanja mesa, izkoščevanja do polnjenja klobas, se uporabljajo trakovi.

1804-00_meat-pork_total_assy_2018-05-15 (3)

 Logistika v mesnopredelovalni industriji

Polni zaboji mesa lahko tehtajo do 70 kg. Za transport težkih paketov na območje skladiščenja ali odpreme, kjer se lahko blago pogosto kopiči, je treba uporabiti visokozmogljive trakove.

1804-00_meat-pork_total_assy_2018-05-15 (4)

 Pakiranje mesa

Glede na vrsto pakiranega mesa se postopki pakiranja močno razlikujejo. Embalaža igra ključno vlogo pri konzerviranju in pričakovanem roku uporabnosti.

1804-00_meat-pork_total_assy_2018-05-15 (5)

Pekovski izdelki: kruh in štručke

V pekovski industriji stremimo k zagotavljanju doslednosti proizvodnje, kakovosti, roka uporabnosti, zmanjševanja odpadkov in seveda varnosti živil! Še več, to je treba zagotavljati prav vsak dan, med vsako proizvodno izmeno, saj so nepričakovane zaustavitve drage in moteče.

Naši trakovi s certifikatom, ki potrjujejo primernost za stik z živili, zagotavljajo dosledno zanesljivo delovanje in so zasnovani tako, da zmanjšujejo količino odpadkov in odpravljajo nevarnost kontaminacije.

Obdelava testa

Tu se vse začne! Po mešanju testa se pri uporabi mokrega testa določita velikost in oblika pekovskih izdelkov. S svojimi bogatimi izkušnjami bomo izpolnili vaše zahteve pri obdelavi testa z namenskimi rešitvami za oblikovanje, razdeljevanje in valjanje.

1805-01_lineair_rounder_assy_2018-6-11

Linearna komora za vzhajanje testa

Kot morda najobčutljivejša faza pri postopku peke je vzhajanje nujno potrebno za vse vrste kvašenega kruha. Vsako raztegovanje in stresanje testa v tej fazi neugodno vpliva na videz in kakovost kruha.

1805-02_linear_proofer_assy_2018-05-14

Spiralna komora za vzhajanje testa

Zaradi učinkovitosti in visokih zmogljivosti v kombinaciji s kompaktnimi merami so spiralne komore za vzhajanje testa najprimernejša izbira za velike industrijske pekarne.

1805-00_Bakery_Bread_total_tray_assy_2018-07-04

Podajalni in odvzemni trak za peči

Dovajanje testa v peč in transport pečenega kruha sta nalogi trakov, ki se morajo premikati tekoče in biti odporni na vročino. Paleta rešitev, ki jih ponujamo in smo jih razvili s pomočjo svojih dolgoletnih izkušenj v panogi, vključuje trakove, zasnovane za neposreden stik s testom.

1805-04_oven_total_assy_2018-05-14

Odstranjevanje s pekača

Podjetju Schiki so znani vsi izzivi, povezani z odstranjevanjem kruha najrazličnejših oblik in tež s pekačev.

1805-05_depanning_assy_2018-05-14

Hladilna spirala in spiralni zamrzovalnik

Preden je mogoče hlebce/štruce kruha razrezati in pakirati, je treba počakati, da se kruh ohladi, iz njega pa mora izhlapeti ustrezna količina vlage. Dobro kroženje zraka je v tej fazi ključnega pomena.

1805-00_Bakery_Bread_total_tray_assy_2018-07-04 (1)

Rezanje in pakiranje

Zadnja faza proizvodnje vključuje rezanje, pakiranje v vrečke, zatesnitev in transport končnega izdelka do konca proizvodne linije. Tukaj poteka tudi končni pregled, vključno z odkrivanjem kovin in tehtanjem.

1805-07_Bun_slicing_total_assy_2018-06-11

Pekovski izdelki: piškoti

Naj gre za kekse, piškote, prigrizke ali druge pekovske izdelke, pekovska industrija zagotavlja nenadomestljiv del naše vsakodnevne prehrane. To pomeni, da se industrijske pekovske linije ne glede na okoliščine ne smejo zaustaviti.

Mešalnik testa

Tu se vse začne! Z oblikovanjem mokrega testa pekovskim izdelkom damo prvo obliko.

bakery_doughMixer

Stroj za valjanje testa

Ta faza postopka, ki zagotavlja enakomerno debelino testa, zahteva visoko kakovost traku za nemoten prenos med postajami za vlečenje testa.

1702-000_assy biscuit process line_2017-09-11

Rotacijski rezalnik

Kakovost piškotov je v veliki meri odvisna od uporabe ustreznega traku s primernimi lastnostmi oprijema in odstranjevanja izdelkov med postopkom razreza, ko je testo fino in tanko.

1702-000_assy biscuit process line_2017-09-11 (1)

Rotacijski oblikovalnik

Neskončni tkani trakovi AmDough zagotavljajo kakovost pri izbiri materiala niti in dizajna tkanine, ki ji ni para. Bogata ponudba rešitev AmDough zagotavlja ustrezen trak za rotacijski oblikovalnik, ki omogoča pravilen odvzem testa.

1702-001_rotary moulder_2017-07-11

Odlagalnik

Pri izdelavi piškotov se iz šob neposredno na trak iztiskajo različne sestavine testa. Ob tem sta higiena ter odpornost na olje in mast zelo pomembni.

1702-009_depositor assy_2017-07-11

Podajalni in odvzemni trak za peči

Odstranitev tankega testa s traku med podajanjem izdelkov v peč in nato odstranjevanje piškotov z jeklenega traku po zaključenem postopku pečenja sta zelo delikatni fazi proizvodnega postopka. Visoke temperature, visoke hitrosti in zelo omejena mesta odvzema za zanesljivo pozicioniranje izdelkov so elementi, ki zahtevajo visokokakovostne in visoko zmogljive trakove.

1702-000_assy biscuit process line_2017-09-11 (2)

Hladilni trak

Preden pečene piškote prenesete iz pečice v stroje za ovijanje, morate zagotoviti, da je izdelek dovolj ohlajen za varno rokovanje.

1702-000_assy biscuit process line_2017-09-11 (3)

Trak za zlaganje

Zlaganje, ki je zelo občutljiva faza proizvodnega postopka, poteka s pomočjo sklopa transportnih trakov (od katerih eden teče z nižjo hitrostjo kot drugi), ki se nekoliko prekrivata in zlagata plasti piškotov vzdolž kovinskih vodil, ki vodijo v vodoravno razporejeno opremo za neprekinjeno ovijanje.

1702-015_Stacker Belt rotated_2018-02-05

Pakiranje

Da bi zagotovili, da končni izdelek konča v ustreznem položaju za opremo za neprekinjeno ovijanje, je precizen oprijem traku ključnega pomena. Za akumulacijo in vlečenje krhkih izdelkov so potrebni bodisi naluknjani trakovi z visokim oprijemom ali trakovi z matirano površino, ki zagotavljajo nizko trenje.

1702-015_Packaging rotated_2018-02-05

Slaščice

Rokovanje s slaščicami je zahtevno – izdelki so navadno lepljivi, jih je težko ohladiti in so zelo krhki. Naši trakovi, ki preprečujejo sprijemanje, so zasnovani za nežno in higiensko rokovanje s slaščicami skladno z vsemi ustreznimi standardi za varnost živil ter hkrati zagotavljajo zanesljivost in natančnost.

Predelava kakava

Pri predelavi kakava je higiena izjemnega pomena. Ves čas obstaja velika nevarnost kontaminacije, čemur so še posebej izpostavljeni trakovi.

1704_010_chocolate_preparation_2017-09-11

Hladilni kanali

»Umetnost temperiranja čokolade« zahteva uporabo ustreznega traku. Trak z dobrim temperaturnim gradientom bo olajšal zapleteno nežno hlajenje.

1704_002_Confectionery_cooling_tunnel_2017-09-11

Ovijanje in pakiranje

Ovijanje in pakiranje slaščičarskih izdelkov raznovrstnih oblik, velikosti in teže pri visokih hitrostih zahteva široko paleto rešitev s trakovi. Schiki Belting vam ponuja trakove in jermene s pozitivnim in tornim pogonom z ustreznim trenjem, ki je potrebno za posamezno embalažo. Razpoložljive rešitve vključujejo sintetične trakove, posebne jermene z oblogami, modularne trakove, okrogle jermene, neskončne tkane trakove in zobate jermene.

1704_001_Confectionery_Overview_2017-09-11

Ribe in morski sadeži

V industriji rib in morskih sadežev so hitrost, natančnost, učinkovitost, pretočnost, varnost živil in razpoložljivost opreme izjemnega pomena.

Podjetje Schiki Belting ponuja ustrezne trakove (od večslojnih sintetičnih trakov, modularnih do ultra higienskih homogenih trakov) za predelavo, praznjenje ali odvajanje vode, glaziranje, zamrzovanje, toplotno obdelavo ali pakiranje.

Sprejem rib

Ko morske sadeže pripeljejo na kopno oz. dvignejo v plovila z mrežami, ulov shranijo v zbiralnih posodah. Za transport se uporabljajo t. i. transportni trakovi z »labodjim vratom«.

2-modified with swanneck detail

Odstranjevanje drobovja/sortiranje/tehtanje/razvrščanje/delitev na šarže

Ribe vstopijo na območje za odstranjevanje drobovja, kjer se po preverjanju kakovosti dovedejo v dvopasovni sistem za sortiranje drobovja. Sistem za sortiranje tehta z visoko natančnostjo in nato samodejno usmeri ribe ustrezne velikosti ter kakovosti v optimalne stroje za odstranjevanje drobovja.

IMG_1018

Filetiranje

Filetiranje vključuje transport, odstranjevanje glav in repov, opremo za odstranjevanje drobovja in kože. Predelovalne stroje je mogoče integrirati v avtomatizirane linije, tovarniška postrojenja ali na krove plovil z ribiškimi mrežami.

658fe083-f6f4-4a65-bcb6-b42f3e7e9ff0

Nadaljnja obdelava

Nadaljnja predelava morskih sadežev lahko poteka v velikih tovarnah. Odvisno od izdelka in želenega končnega rezultata so morski sadeži predelani, razrezani, narezani in razkoščičeni na različne načine.

A5 Desespinadoras Blue

Notranja logistika

Transportni sistemi v industriji morskih sadežev so higiensko zasnovani za nepakirane ali pakirane fileje ter za transport zabojev, kartonskih škatel in pladnjev z izdelki do različnih proizvodnih območij, npr. območje za pakiranje, skladiščenje ali nadaljnjo predelavo.

DSC_0001

Pakiranje

Po pranju ter hlajenju se ribe in morski sadeži transportirajo na območje za pakiranje. Vsak izdelek je inteligentno razporejen v postopek, ki je najprimernejši za doseganje optimalnih rezultatov, npr. zamrzovanje, filetiranje ali avtomatsko polnilno postajo.

CLA--150

Predelava sadja in zelenjave

Naši trakovi ponujajo širok razpon deleža odprte površine, ki bo izpolnil vse vaše zahteve pri uporabi. Naši mrežasti trakovi so na primer izdelani iz mrež z odprtinami različnih velikosti za uporabo pri odstranjevanju vode, sušenju, hlajenju, presejanju in filtriranju. Še več, lastnosti naših trakov, ki preprečujejo sprijemanje in zagotavljajo protimikrobne lastnosti, pomagajo zmanjšati količino odpadkov in zagotavljajo varnost živil.

fruits and veg
20180913_093018

 Pakiranje v pločevinke in stekleničenje

Zanesljivi visokozmogljivi trakovi za zahtevno pakiranje živil in pijač

Ponudba jeklenih lamelnih verig in plastičnih verig Schiki Belting je popolna izbira za zahtevne načine uporabe, ki jih najdemo v proizvodnji ter pri polnjenju steklenih in kovinskih posod.

Naša klasična ponudba verig iz kaljenega ogljikovega jekla, avstenitnega in feritnega nerjavnega jekla so trpežni izdelki, ki izpolnjujejo vse industrijske standarde.

uni 881 Super Flex