SL
EN SL SRB

Transportni trakovi za tobačno industrijo

Zaradi vse večje zaostritve predpisov FDA, EU in predpisov o pirolizi, Schiki Belting pomaga industriji zagotavljati skladnost. To dosega s transportnimi trakovi, ki so neoporečni za zdravje in ne vsebujejo halogenov ter dušika. Te tekoče trakove odlikuje vrhunska proizvodna zmogljivost, kar pripomore k večji zanesljivosti postopkov in povečanem pretoku.

Pošljite povpraševanje

Naša obsežna ponudba transportnih trakov vključuje naslednje trakove:

Naši transportni trakovi za tobačno industrijo bodo bistveno izboljšali uspešnost vašega celotnega procesa:

Transportni trakovi za sortiranje in pobiranje

Transportni trakovi za sortiranje in pobiranje Schiki Belting izboljšujejo učinkovitost procesa, zmanjšujejo potrebo po ročnem delu ter zagotavljajo boljše delovne pogoje z zmanjšanjem prašnosti v okolju.

Transportni trak za tobačno industrijo

Ločevanje listov od stebel

V tem koraku se listi ločijo od stebel, prah in majhni tujki pa se prefiltrirajo.

Transportni trakovi za ločevanje

Obdelava v bobnu

V tej fazi morajo biti tesnila neprepustna za zrak, material traku pa mora biti odporen proti tobaku, stisljiv in odporen proti obrabi. Ponudba lahke gume z notranjo plastjo iz naravne gume ponuja vse te lastnosti. Dovajanje v bobne poteka z nagibnimi transporterji.

Gumijasti trakovi za obdelavo v bobnu

Sušenje

Po ločevanju listov od stebel in obračanju je treba iz listov odstraniti vso vlago, da so primerni za transport.

Transportni trakovi za sušenje

Transportni trak pomaga pri pakiranju

Suhi listi in stebla se ločeno pakirajo v kartonaste škatle za odpošiljanje po vsem svetu. Hidravlični jekleni potisni elementi se uporabljajo za optimizacijo polnjenja škatel.

Transportni trak za pakiranje

Transportni trakovi za primarno obdelavo

Transportni trak mora biti trpežen in zelo odporen proti tekočinam za aromatiziranje in drugo predelavo tobaka. Poleg tega mora zagotoviti tudi nizko raven hrupa, preprosto čiščenje in dolgo življenjsko dobo.

Schiki Belting ponuja transportne trakove z vsemi temi lastnostmi in še več. Trakovi z visokimi in nizkimi koeficienti trenja, s profiliranimi površinami, z delovnim kotom do 40°, z možnostjo korit in z visoko bočno prožnostjo za preprečevanje uhajanja tobačnega prahu.

Pošlji povpraševanje

Tekoči trakovi za odpiranje bal

Za ta postopek morajo biti tekoči trakovi odporni proti udarcem in zagotavljati ustrezne koeficiente trenja, da se na površini traku bloki suhega tobaka ne premikajo.

Tekoči trakovi za odpiranje bal

Tekoči trak za rezanje

Avtomatiziran sistem giljotin velike bloke tobaka razreže na rezine. Ta postopek lahko poteka na traku ali med dvema trakovoma.

Tekoči trak za rezanje

Transportni trakovi za kondicioniranje in aromatiziranje

V tem koraku se rezine po nagibnem transporterju prenesejo do prvega valjastega obdelovalnega bobna (DCC). Tukaj se krhki listi obdelajo s toploto in paro, da spet postanejo prožni. Prisotne so lahko tudi dodatne tekočine (za dodajanje arom).

Trakovi za kondicioniranje in aromatiziranje

Transportni trakovi za optično branje in sortiranje

Netobačni material (NTM) je bil ročno odstranjen že med predelavo listov. Tekom primarne predelave, podjetja za najmanjše delce uporabljajo visoko tehnološko opremo za optično branje. Zaznavanje temelji na razlikah v strukturi in barvi materiala.

Trak za optično branje

Transportni trakovi za dovajanje stebel

Dovajalni trak se uporablja za transport tobaka do transporterjev mešalnega silosa.

Transportni trakovi za dovajanje stebel

Trakovi za mešanje

Mešanje različnih vrst tobaka skladno z natančnimi recepturami za izdelavo značilne, homogene mešanice.

Trakovi za mešanje

Transportni trakovi za sekundarno obdelavo

Sekundarni proizvodni postopki za proizvodnjo cigaret zahtevajo posebne lastnosti transportnih trakov. Vse vrste uporabe, pri katerih prihaja do neposrednega stika s tobakom, morajo zagotavljati za zdravje neoporečne rešitve, medtem ko prenos cigaret v pakirne stroje in prenos zavojčkov cigaret iz sistemov za spenjanje v kartonažne stroje, v stroje za pakiranje zabojev ter paletiranje zahtevata trakove z nizkim oziroma visokim oprijemom.

Naš izbor izdelkov zajema vse te vrste uporabe.

Pošlji povpraševanje

Trakovi za izdelavo cigaret

Razrezan tobak se transportira do stroja za izdelavo cigaret s pomočjo zraka (po ceveh) in nato kroži po dovajalni enoti. Ko tobak prispe do stroja za izdelovanje cigaret, sesalni trak zbere tobak in ga nanaša tako, da ustvari palico tobaka. Dokončane cigarete se po trakovih transportirajo iz stroja za izdelavo cigaret.

Transportni trak za izdelavo cigaret

Transportni trak za prenos in skladiščenje

Tekoči trakovi, ki povezujejo stroj za izdelavo cigaret in hranilnik, lahko tečejo vodoravno ali navpično. V vsakem primeru profil ne sme poškodovati cigaret.

Tekoči trakovi za prenos in skladiščenje

Pakiranje

Ovijanje izdelkov s pakirnimi materiali za zaščito, združevanje in ohranitev tobačnih izdelkov, je namenjeno tudi ustvarjanju priročnega ter privlačnega izdelka.

Logistika

Zaboji, napolnjeni z več zavojčki cigaret, se pogosto transportirajo na osrednje območje za paletiranje. Med transportom gredo skozi različne faze sortiranja, da končajo na ustreznem mestu.

Z izbiro tehnologije Schiki Belts ne boste samo zmanjšali svoje baze dobaviteljev, ampak boste imeli tudi dostop do našega svetovnega omrežja strokovnjakov za industrijo in izdelke.

Imate vprašanje? * Strinjam se, da podjetje Schiki d.o.o. hrani osebne podatke, ki so navedeni v obrazcu, za interno rabo in jih uporabi za komunikacijo z menoj za potrebe oddanega povpraševanja. Uporabnik lahko kadarkoli zahteva izbris osebnih podatkov prek e-maila info@schiki.si


Prenesi dokument