SL
EN SL SRB

Visokozmogljivi ploščati jermeni

Schiki Belting ponuja celovito ponudbo visokokakovostnih jermenov za prenos moči v industriji, primernih za najrazličnejšo proizvodno opremo.

Ponudimo vam lahko najboljše jermene za vaš specifičen namen, od klasičnih jermenov z najlonskim jedrom do konstrukcij jermenov s posebnimi tkaninami za nizke napetosti in termoplastičnimi notranjimi plastmi.

Površinske prevleke vključujejo tkanino, usnje, naravno gumo, elastomer in številne termoplastične prevleke. Za posebne namene so na voljo prevleke brez šivov.

  • Stabilen tek pri visoki hitrosti
  • Odlično ohranjanje smeri
  • Odpornost proti obrabi
  • Brez vzdrževanja
  • Energetska učinkovitost
Pošlji povpraševanje

Jermeni za prenos moči

Ploščati jermeni igrajo ključno vlogo pri prenosu moči od glavne gredi do drugih strojev in opreme. Zaradi novih zasnov in napredka pri materialih ploščatih jermenov je prenos moči praktičen in stroškovno učinkovit pri hitrostih, ki navadno presegajo druge zasnove jermenov.

Pogonski jermeni

Pogonski jermeni so prilagodljivi, razmeroma ugodni, omogočajo preprosto namestitev in vzdrževanje ter zahtevajo zelo malo prostora. Najbolj morda izstopa njihova visoka učinkovitost – skoraj 99 %.
Visoko učinkovitost je mogoče doseči zaradi nižjih upogibnih izgub (zaradi majhnega preseka), nizke stopnje lezenja zaradi posebnih tornih prevlek in visokega prožnostnega modula vlečnih plasti.
Popolna rešitev za hidroelektrarne, žage, pogone ventilatorjev in številne druge pogone.

Pic6_Hydro_plant_generator_drive-min

Tangencialni jermeni

Tangencialni jermen poganja na stotine vreten na predilnem okvirju za prstansko predenje, na katerem se predpreja raztegne s faktorjem 40–50 ter se zvije in navije na tuljavo.
Višja hitrost vreten pomeni višjo kakovost, zato so visokozmogljivi jermeni ključni.

Pic8_Tangential-min

Vretenasti trakovi

Vretenasti trakovi izboljšajo končno kakovost preje.
Zagotavljajo konstantno hitrost vreten s pomočjo stabilnih napenjalnih elementov, ki skozi celotno življenjsko dobo preprečujejo neprijetne težave zaradi raztezanja.
Vretenasti trakovi so priljubljeni tudi pri postopkih končne obdelave preje, npr. sukanju, dubliranju in sukanju kompleksnih prej, kjer lahko večje obremenitve zahtevajo močnejši trak.

shutterstock_73044364-min

Pogonski jermeni za valje

Pri današnjem rokovanju z materiali in logističnih postopkih so bistvenega pomena pogoni gnanih valjčnih prog. Za transport izdelkov od točke A do točke B ter postopke komisioniranja ali sortiranja se uporabljajo gnani transportni valji, ki jih poganjajo močni in ozki ploščati jermeni.

Ponujamo jermene za vse zasnove pogonov:

  • Neprekinjen tek
  • Ničelni tlak
  • Jermeni za zagonske/sprožilne komponente
IMG_4167-min

Procesni trakovi

Visokokakovostna proizvodnja je cilj vsakega sodobnega (pogosto dragega) stroja. Kratki ozki trakovi znotraj stroja so odgovorni za visoko hitrost proizvodnje in so pogosto edini del stroja, ki prihaja v neposreden stik s končnim izdelkom.
Procesni trakovi tako močno vplivajo na proizvodne zmogljivosti in kakovost proizvodnje – ter na doslednost kakovosti.

Trakovi za zgibanje tiskarskih pol

Schiki Belting ponuja najnovejšo tehnologijo trakov za hitro zgibanje v rotacijskih ofsetnih tiskalnih sistemih in sistemih z rotacijskim globokim tiskom. Prah, sveže potiskani papir, ki se premika med trakovi, in nenehno trenje za sisteme predstavljajo velik izziv.
Trakovi za zgibanje tiskarskih pol uporabljajo posebno mešanico tkanin, ki so odporne na običajna topila, prisotna pri končni obdelavi. Prenesejo stalno trenje ob abrazivni papir in zagotavljajo podaljšano življenjsko dobo.

Pic10_web_folder-min

Trakovi za končno obdelavo pri tisku

Procesni trakovi s površino iz elastomera z visokim oprijemom so najboljša izbira za dovajanje, laminiranje, rezanje, naslavljanje, pakiranje, luknjanje itd.
Naša celovita ponudba vključuje bogat izbor elastičnih trakov z različnimi močmi in lastnostmi površine, kot je visoko, srednje ali nizko trenje. Naša rešitev za uporabo brez napenjalnih sistemov.

Pic11_Finishing-min

Trakovi za pregibanje in lepljenje

Pri proizvodnji škatel so pomembni natančnost, hitrost, trajnost in zanesljivost.
Naši trakovi za pregibanje in lepljenje pri občutljivih vrstah uporabe zagotavljajo izboljšano učinkovitost ter prednosti prevlek, primernih za stik z živili. Naši trakovi lahko izpolnjujejo standarde FDA in ES za stik s suhimi živili, kar zagotavlja še večjo varnost.
Posebna konstrukcija trakov za pregibanje in lepljenje, primernih za stik z živili, zmanjša tudi stroške energentov.

Bobst_Expertfold_GG_E10_40_RRQ_7-min

Trakovi za zvijanje cevi

Trakovi za zvijanje cevi so bili razviti za zvijanje napetih slojev lepljenega papirja okoli stročnic in vreten pri proizvodnji papirnatih cevi.
Izdelani so iz močno raztegnjene poliamidne folije, natezni element pa je zasnovan posebej za prenašanje velikih sil z natančnim ohranjanjem smeri in velika nihanja obremenitev.
Naša proti obrabi odporna gumena zmes, ki je zasnovana posebej za spiralno navijanje, omogoča proizvodnjo zelo precizno izdelanih cevi in zagotavlja najdaljšo življenjsko dobo pri obdelavi majhnih in srednje velikih cevi.

DSCF2186-min

Trakovi za avtomatizacijo poštnih storitev

Se spopadate s sortiranjem na milijard pisem? Nič lažjega!
Schiki Belting ponuja trakove, ki izpolnjujejo stroge zahteve pri sortiranju poštnih pošiljk. Zelo učinkovite gumijaste prevleke zagotavljajo natančen razmik med pismi, kar zagotavlja zanesljivo delovanje na vseh vrstah strojev za sortiranje. Posebne nežne prevleke preprečijo pojav sledi ali poškodb na pismih, ki lahko sicer nastanejo na sistemih za zlaganje in vrtiljakih.

Front_bild-min

Elastični trakovi

Namestite in pozabite!
Zaradi kombinacije dimenzijske stabilnosti in preprostega ohranjanja smeri ta družina izdelkov ne zahteva vzdrževanja. Zaradi vrhunskih materialov so naši elastični trakovi zelo zanesljivi. Ker zahtevajo manjšo napetost, se ležaji ohranijo ter skupna življenjska doba traku in transportne opreme podaljša.
Večina elastičnih trakov je primerna za stik z živili in s tem živilsko industrijo.

Bake-64-min

Kontaktirajte svetovalca za brezplačno ponudbo
 * Strinjam se, da podjetje Schiki d.o.o. hrani osebne podatke, ki so navedeni v obrazcu, za interno rabo in jih uporabi za komunikacijo z menoj za potrebe oddanega povpraševanja. Uporabnik lahko kadarkoli zahteva izbris osebnih podatkov prek e-maila info@schiki.si