SL
EN SL SRB

Transportni trakovi za lesno industrijo

Kombinacija lesnih vlaken in smole, skupaj z visokimi temperaturami in visokim tlakom, predstavlja resne izzive za transportne trakove, ki jih uporabljajo proizvajalci panelnih plošč.

Za delovna okolja v lesni industriji so potrebni trpežni in zanesljivi transportni trakovi, ki omogočajo preprosto čiščenje in servisiranje. Schiki ponuja rešitve za žage, proizvajalce pohištva, zaključne linije in drugo.

Pošljite povpraševanje

Naša obsežna ponudba transportnih trakov vključuje naslednje trakove:

Ponujamo izjemno učinkovite trakove za:

  • Vlaknene plošče srednje gostote (MDF)
  • Vlaknene plošče visoke gostote (HDF)
  • Iverne plošče (PB)
  • Iverne plošče z usmerjenim iverjem (OSB)
  • Vezane plošče

Transportni trakovi za sušilnike

Rotacijski sušilniki so najpogosteje uporabljeni tipi sušilnikov v industriji ivernih plošč. Vsebnost vlage v delcih, ki vstopajo v sušilnike, lahko znaša tudi do 50 % za mokre delce. Sušenje zniža vsebnost vlage na 2–8 %.

Po velikih sušilnikih se lesni delci najprej shranijo v silos za suhe sekance in nato stehtajo.

Transportni trakovi za tovrstno uporabo morajo biti certificirani za uporabo v eksplozivnih atmosferah (ATEX) ter zagotavljati antistatične in protipožarne lastnosti.

Transportni trakovi Schiki

Transportni trak za dovajanje in natresanje

Delci s tehtalnega traku se porazdelijo v stroje za natresanje, kjer se pripravijo za nalaganje na oblikovalni transportni trak. Trak oblikovalne linije je osrednji trak v postopku izdelave ivernih plošč in teče naravnost do mesta, kjer se plošča prenese v stiskalnico. Lesna vlakna plošč MDF in PB ter iverne plošč OSB morajo iti skozi oblikovalno linijo.

Transportni trak za dovajanje in natresanje

Transportni trak za odzračevanje

Krhka natresena lesna vlakna morajo najprej potovati skozi sistem za predhodno stiskanje, kjer se stisnejo med oblikovalnim trakom in trakom za odzračevanje. Trak za odzračevanje pomaga stisniti zrak iz natresenih vlaken.

Transportni trak za odzračevanje

Trak za vbrizganje pare

Po postaji za predhodno stiskanje se vlakna transportirajo v stiskalne postaje, razrežejo na plošče in dovedejo v stiskalnico z več fazami stiskanja. Velik valj stisne plošče v končno obliko in gostoto.

Vbrizgavanje pare izvaja poseben dovajalni sistem, ki uporablja zgornji in spodnji trak za vbrizgavanje pare v natresena vlakna, kar pospeši proizvodni proces za 10–30 %.

Pošljite povpraševanje
Trak za vbrizganje pare

Tekoči trak za prenos plošč na hladilno kolo

Ko so plošče stisnjene, se s pomočjo tekočega traku transportirajo na veliko hladilno kolo, ki je znano tudi kot zvezdni navijalnik, da se ohladijo (s pomočjo zraka) in obrnejo.

Tekoči trak za prenos plošč na hladilno kolo

Gnani valji za skladiščenje

Končane plošče so zdaj pripravljene na skladiščenje in jih je treba premestiti na njihovo skladiščno lokacijo.

Gnalni valji za prenos

Z izbiro Schiki trakov ne boste samo zmanjšali svoje baze dobaviteljev, ampak boste imeli tudi dostop do našega svetovnega omrežja strokovnjakov za industrijo in izdelke.

Imate vprašanje? * Strinjam se, da podjetje Schiki d.o.o. hrani osebne podatke, ki so navedeni v obrazcu, za interno rabo in jih uporabi za komunikacijo z menoj za potrebe oddanega povpraševanja. Uporabnik lahko kadarkoli zahteva izbris osebnih podatkov prek e-maila info@schiki.si


Prenesi dokument