SL
EN SL SRB

Trakovi in jermeni za kovinsko industrijo

Kovinska industrija je specifična panoga, pri kateri so pomembni visoko zmogljivi ploščati jermeni. Schiki Belting trakovi so zelo vzdržljivi in odporni ter zato primerni za uporabo v kovinski industriji. Zasnovani z namenom uporabe v težkih razmerah, zagotavljajo odlično odpornost na udarce in ureznine.

Pošljite povpraševanje

Stroj za ovijanje, ki je primeren za kovino in jeklo

Stroji za ovijanje v tuljave se uporabljajo v kovinski industriji za zvijanje pločevinastega materiala različnih debelin in temperatur. Kovina in jeklo sta materiala, ki lahko stroje velikokrat poškodujeta z udarci ali rezi.

Posebno razviti pasovi AmWrap, ki so nameščeni okoli trna stroja, vodijo listni kovinski material na začetku procesa zvijanja. Sestavljeni so iz enakomerno prevlečene, brezšivne in neskončne tkanine s posebnimi robovi, ki preprečujejo cepljenje in obrabo. To zagotavlja visoko fleksibilnost in podaljšano življenjsko dobo jermena.

Zgornji NANOS pasov AmWrap je izdelan iz poliuretana, ki je izjemno odporen proti obrabi. Na njega ne vpliva emulzija za rezkanje. To preprečuje, da bi se pokrovi strdili ali pokali.

Transportni trakovi Amwrap so primerni za kovinsko industrijo, saj so izjemno odporni proti udarcem in rezom
Zvijanje pločevine različnih debelin

Glavne prednosti ploščatih jermenov za kovino in jeklo

  • Trakovi prenesejo temperature kovine do 350 °C zaradi različnih zgornjih nanosov
  • Možnost zvijanja pločevine različnih debelin
  • Zaradi brezšivne sestave je možna uporaba majhnih škripcev
  • Nanosi odporni na olje in maščobe zmanjšajo tveganje za nastajanje razpok
  • Izjemno nizko tveganje obrabe s posebno izvedbo robov (možnost tudi zaprtih robov)

Tehnologija – uporaba zavijalnega stroja v praksi

V kovinski industriji se zavijalni stroji uporabljajo za navijanje pločevine različnih debelin iz jekla, aluminija, bakra, itd. Na začetku navijanja se en ali dva ovojna trakova namestita okoli trna stroja za navijanje. Ravna pločevina se dovaja med jermene in navijalni trn, trak pa prisili pločevino, da se zvije. Po številnih obratih trn za navijanje preneha, ovojni trakovi se odmaknejo in navijanje se nadaljuje z visoko hitrostjo. Ko je material navit, se pločevina odreže.

Stroj za navijanje kovine in jekla je opremljen z izjemno trpežnimi ploščatimi jermeni , ki so razviti posebej za kovinsko industrijo

Imate vprašanje? * Strinjam se, da podjetje Schiki d.o.o. hrani osebne podatke, ki so navedeni v obrazcu, za interno rabo in jih uporabi za komunikacijo z menoj za potrebe oddanega povpraševanja. Uporabnik lahko kadarkoli zahteva izbris osebnih podatkov prek e-maila info@schiki.si


Prenesi dokument