SL
EN SL SRB

Transportni trakovi za proizvodnjo pnevmatik

Proizvodnja pnevmatik ne zahteva samo najnovejše tehnologije, natančnih instrumentov in usposobljenih ljudi, ampak tudi ustrezne dobavitelje. V sodelovanju s svojimi strankami in vodilnimi raziskovalnimi ustanovami smo razvili celovit nabor pasov za industrijo pnevmatik. Schiki Belting z edinstveno ponudbo procesnih in transportnih trakov na osnovi tkanin ter modularnih trakov ponuja najboljše tehnične rešitve za vse postopke proizvodnje pnevmatik.

Pošljite povpraševanje

Obsežna ponudba visokokakovostnih tekočih trakov iz silikona, gume, PVC in PU materiala:

 • transportni trakovi Silam – odpornost na visoke temperature in odlična zaščita proti sprijemanju,
 • sintetični trakovi – brez kontaminacije gume s plastiko,
 • univerzalni modularni pasovi – močni in odporni proti obrabi,
 • ZipLink trakovi – enostavna in hitra namestitev na mestu,
 • uni Flex SNB in ​​uni Flex ASB jermeni – odlično hlajenje,
 • Flexam in Ropanol pasovi – za transport tekalnih površin, bočnic in karoserijskih vložkov,
 • podloge Amwind – dolgo obstojne, nepretrgane in enostavne za zapiranje,
 • pasovi Ultrasync – popolna sinhronizacija (multi start & stop),
 • Snap Link uni RTB pasovi – odlično zvijanje z enostavno montažo,
 • Felt NPF pasovi – visok oprijem končnih pnevmatik na klancih.

Transportni trakovi za zbiranje surovin

Komponente za posamezno recepturo, namenjene točno določenemu tipu pnevmatik, je treba stehtati in transportirati v mešalnik.

Transportni trakovi za proizvodnjo pnevmatik

Mešanje gumene zmesi

Surovine se zmešajo v homogeno gumeno zmes. Na trgu sta na voljo dve različni vrsti mešanja:

 • »Banburry« – mešanje materiala med dvema velikima bobnoma (3–4 faze)
 • »Stalno mešanje« – mešanje materiala med dvema trakovoma (sendvič) za 15–20 minut
Transportni trak za mešanje gumene zmesi

Ločevanje na šarže/potopni rezervoar in Wig Wag

Zmešano gumeno zmes je treba pred naslednjimi proizvodnimi fazami shranjevati na paletah. Za preprečevanje sprijemanja je treba gumo namočiti v milnato vodno kopel, ohladiti in shraniti na paletah z enoto Wig Wag.

Transportni trak za ločevanje

Trakovi za kalandiranje tkanine/jeklene žice

To je mehanski postopek, pri katerem se guma stisne v tekstil (tkanina, blago) ali jekleno žico, da nastanejo kompozitne plošče. Kalandriran tekstil se uporablja za karkaso, zaščitno plast in nogo pnevmatike. Kalandrirane jeklene žice se uporabljajo za trakove.

Trakovi za kalandiranje

Pasovi za rezanje vložkov/jeklenih trakov

Dokončane jeklene žice (za prekinitveni trak, vložke pnevmatike) in tekstilne vrvi (vložki, pasovi) se razrežejo na ustrezne dolžine, oblike in kote, glede na želeno konturo pnevmatike.

Pošljite povpraševanje
Transportni pasovi za rezanje

Ekstrudiranje tekalne plasti in bočne stene pnevmatike

Ekstrudiranje je postopek, pri katerem se segreta guma (80–120 °C) pod visokim tlakom potisne skozi glavo ekstruderja, da se guma predhodno oblikuje. Naslednji korak je hladilna linija, kjer se guma (tekalna plast, bočna stena) ohladi, mere pa se stabilizirajo. Nove polizdelke je treba pred naslednjo proizvodno fazo (TBM) shraniti, kar se izvede z navijalnimi enotami (obloga) ali drugimi skladiščnimi sistemi.

Tekoči pasovi za ekstrudiranje

Transportni trak za kalandiranje notranjih oblog

To je mehanski postopek, pri katerem se več plasti gume v večvaljnem kalandru stisne v homogeno gumijasto plast. Druga možnost je oprema z valjčnimi glavami. Gumena zmes, plastificirana v ekstruderju, se s širokim ekstrudiranjem transportira neposredno v režo med valja dvovaljnega kalandra.

Transportni trakovi za notranje obloge

Transportni trak za izdelavo pnevmatik

Prvi korak pri končni obdelavi vključuje stroj za izdelavo pnevmatike (TBM) z več kot 40 komponentami, ki skupaj oblikujejo surovo pnevmatiko.

Transportni trak za izdelavo pnevmatik

Transportni trak za vulkaniziranje

Vulkaniziranje je postopek, pri katerem se v kalupu ustvari tlak na surovo pnevmatiko, da pnevmatika dobi končno obliko, ter uporabi toplotna energija, ki pospeši kemično reakcijo med gumo in drugimi materiali.

Ko se pnevmatike v stiskalnici vulkanizirajo, se pogosto ohladijo na transportnem traku, nato pa se transportirajo v kanal (zbiralno linijo).

Transportni trak za vulkaniziranje

Pregled in končna obdelava

Pnevmatike se po postopku vulkanizacije v stiskalnicah ohladijo, nato pa se izvedeta pregled in zbiranje. Z dokončanimi pnevmatikami je treba ravnati previdno, zato se za transportiranje uporabljajo valjčne proge.

Valjčne proge za pregled in končno obdelavo

Skladiščenje in natovarjanje na tovornjake

Dokončane pnevmatike je potrebno skladiščiti (kratkoročno) do prevoza v distribucijske centre. To skladiščenje zahteva notranjo logistiko, pri kateri se pogosto uporablja transportni trak. Za hitro natovarjanje in raztovarjanje tovornjakov se navadno uporabljajo teleskopski nakladalni sistemi.

Tekoči trak za skladiščenje

Z izbiro tehnologije Schiki Belts ne boste samo zmanjšali svoje baze dobaviteljev, ampak boste imeli tudi dostop do našega svetovnega omrežja strokovnjakov za industrijo in izdelke.

Imate vprašanje? * Strinjam se, da podjetje Schiki d.o.o. hrani osebne podatke, ki so navedeni v obrazcu, za interno rabo in jih uporabi za komunikacijo z menoj za potrebe oddanega povpraševanja. Uporabnik lahko kadarkoli zahteva izbris osebnih podatkov prek e-maila info@schiki.si


Prenesi dokument