SL
EN SL SRB

Namembnost

Sintetični trakovi niso samo namenjeni transportu blaga od točke A do točke B (vodoravno). Da bodo naloge opravljene, kot je treba, je potreben specifičen trak.

Nekaj primerov:

  • Transport po krivinah
  • Koritasti transporterji
  • Transport po klančinah navzgor ali navzdol

Členkaste opore (za valje) pri transportnih trakovih s stenami

Glavna naloga členkastih opor za valje pri transportnih trakovih s stenami je transport razsutega materiala, kot so pesek, zrna ipd.

V teh primerih oporo zagotavljajo sklopi negnanih valjev za transportne trakove s stenami, ki jih je na osnovno ogrodje mogoče tudi namestiti naknadno.

Trakovi, ki se uporabljajo pri koritastih transporterjih, morajo zagotavljati dobro bočno prožnost.

DSC03750-min

Oporniki za drsne trakove (nizko trenje)

Oporniki za drsne trakove so izdelani iz trdega, gladkega, proti obrabi odpornega materiala, kot je masivni les, trda plastika ali jeklo. Slednji se uporablja najpogosteje in predstavlja zgornjo stran prirobničnega ogrodja iz jeklene pločevine, ki predstavlja opornik. Ta vrsta opornika se uporablja povsod, kjer je ključnega pomena gladek transport, na primer pri majhnih, lahkih in lomljivih predmetih.

Za ploske drsne trakove se lahko uporabljajo vsi naši trakovi z impregnirano hrbtno stranjo iz gole tkanine in s finim profilom z oglatimi piramidami.

Caffarel_Sollich_001-min

Transport po krivinah

Transport blaga okoli vogalov je morda potreben za prihranek prostora, spremembo smeri transporta ali za namene sortiranja.

Trakovi za krivinski transport se uporabljajo za spremembo smeri transporta (med 30 in 180 stopinjami) ali premagovanje višinskih razlik.

img513-min

Transport po klančinah navzgor/navzdol

Pri transporterjih za transport po klančinah navzgor je treba sprejeti ukrepe, da blago ne bi drselo navzdol ali padalo s traku.

Če je potrebno višje trenje med kosovnim blagom in trakom, je lahko rešitev izdelava profilirane površine traku.

Za večje kote nagiba ali razsuto blago je mogoče na trak namestiti dodatno opremo, na primer zagozde.

140430_ammeraal-II-475_123dpi-min

Akumulacija

Včasih je treba začasno prekiniti tok blaga (na primer za dovajanje v pakirni stroj).

Najpreprostejša rešitev je zaustavitev traku, pogosto pa to ni niti mogoče niti zaželeno. V tem primeru se tok blaga blokira, trak pa teče še naprej. Temu se reče akumulacija ali zadrževanje.

Površna traku mora biti v tem primeru gladka in brez obrabe, koeficient trenja med trakom in izdelki pa nizek.

Accumulation_3-min

Contact us * I agree, that Schiki d.o.o. stores the personal data specified in the form for internal use and uses them to communicate with me for the purposes of the submitted request. The user can request the deletion of personal data at any time via e-mail info@schiki.si