SL
EN SL SRB

Lesna industrija

Proizvodnja panelnih plošč

Kombinacija lesnih vlaken in smole skupaj z visokimi temperaturami in visokim tlakom predstavlja resne izzive za transportne trakove, ki jih uporabljajo proizvajalci panelnih plošč.
Delovna okolja v tej industriji zahtevajo trakove, ki so trpežni in zanesljivi ter omogočajo preprosto čiščenje in servisiranje. Zato so vodilni proizvajalci originalne opreme in končni uporabniki izbrali naše rešitve za zanesljive in varne delovne procese.

Ponujamo izjemno učinkovite rešitve za:

  • Vlaknene plošče srednje gostote (MDF)
  • Vlaknene plošče visoke gostote (HDF)
  • Iverne plošče (PB)
  • Iverne plošče z usmerjenim iverjem (OSB)
  • Vezane plošče

Naše rešitve so inovativne ne glede na proizvodni postopek. Za več podrobnosti glejte spodnjo sliko in izberite želeno vrsto uporabe.

Silos za suhe sekance in tehtanje

Rotacijski sušilniki so najpogosteje uporabljeni tipi sušilnikov v industriji ivernih plošč. Vsebnost vlage v delcih, ki vstopajo v sušilnike, lahko znaša tudi do 50 % za mokre delce. Sušenje zniža vsebnost vlage na 2–8 %.

Po velikih sušilnikih se lesni delci najprej shranijo v silos za suhe sekance in nato stehtajo. Trakovi za tovrstno uporabo morajo biti certificirani za uporabo v eksplozivnih atmosferah (ATEX) ter zagotavljati antistatične in protipožarne lastnosti.

Spanplatten_anfang_kl Kopie

Dovajanje in natresanje

Delci s tehtalnega traku se porazdelijo v stroje za natresanje, kjer se pripravijo za nalaganje na oblikovalni trak.

Spanplatten_anfang_kl Kopie (1)

Trakovi za natresanje

Trak oblikovalne linije je osrednji trak v postopku izdelave ivernih plošč in teče naravnost do mesta, kjer se plošča prenese v stiskalnico. Lesna vlakna plošč MDF in PB ter iverje plošč OSB morajo vsi iti skozi oblikovalno linijo.

Spanplatten_anfang_kl Kopie2

Predhodno stiskanje in odzračevanje

Krhka natresena lesna vlakna morajo najprej potovati skozi sistem za predhodno stiskanje, kjer se stisnejo med oblikovalnim trakom in trakom za odzračevanje. Trak za odzračevanje pomaga stisniti zrak iz natresenih vlaken.

Spanplatten_anfang_kl Kopie2 (1)

Dovajanje do stiskalnih postaj in vbrizgavanje pare

Po postaji za predhodno stiskanje se vlakna transportirajo v stiskalne postaje, razrežejo na plošče in dovedejo v stiskalnico z več fazami stiskanja. Velik valj stisne plošče v končno obliko in gostoto.

Vbrizgavanje pare izvaja poseben dovajalni sistem, ki uporablja zgornji in spodnji trak za vbrizgavanje pare v natresena vlakna, kar pospeši proizvodni proces za 10–30 %.

Spanplatten_ende03_kl Kopie

Prenos na hladilno kolo

Ko so plošče stisnjene, se transportirajo na veliko hladilno kolo, ki je znano tudi kot zvezdni navijalnik, da se ohladijo (s pomočjo zraka) in obrnejo.

P1000795

Prenos (gnani valji)

Končane plošče so zdaj pripravljene na skladiščenje in jih je treba premestiti na njihovo skladiščno lokacijo.

Kronospan Roller Drive belts_ GG N27 RFQ

Prenesi dokument