SL
EN SL SRB

Logistika

 Distribucija in skladiščenje

Natančnost in hitro komisioniranje ter distribucija so dandanes ključni za uspešno poslovanje. Vzdrževanje optimalnih standardov poslovanja pomeni vzpostavitev čim zanesljivejših in kakovostnejših sistemov, zato seveda potrebujete tudi čim boljšega partnerja.

Naraščajoče povpraševanje strank (B2C) je povzročilo pojav različnih modelov dobave in vrst distribucijskih vozlišč:

  • Sprejemni centri
  • Centri za obdelavo naročil
  • Sortirni centri
  • Tradicionalni distribucijski centri

Večina jih vključuje osnovni model sprejema (vnos), sortiranja in odpreme (iznos), na katerega se osredotočamo v tem razdelku.

 Raztovarjanje/natovarjanje (teleskopski transporterji)

Natovarjanje in raztovarjanje paketov neposredno s priklopnikov/vozil s teleskopskimi transporterji. Teleskopski transporterji segajo v vozilo in se po uporabi zložijo.

1712-01_Telescopic_loader_2017-11-29

 Transport – navzgor/navzdol

Pakete je treba pogosto transportirati z ene višine na drugo, npr. od vstopne točke (priklopnika/teleskopskega transporterja) do sortirne ravni.

1712-01_Conveyor_incline_20_degr_2017-11-29

Transport – zavoji/krivulje

Nadzorovan transport po zavojih, ukrivljeni transporterji/trakovi spremenijo smer toka v sistemu.

1712-02_Power_turn_90_2017-11-29

 Transport – valjčne proge

Pri rokovanju z materialom so bistvenega pomena valjčne proge. Gnane valjčne proge se ne uporabljajo samo za transport od točke A do točke B, ampak tudi za postopke komisioniranja ali sortiranja.

1712-06_belt_driven_rollers_2017-11-29

 Zbiranje/odvzem

Zbirni transporterji so zasnovani za združevanje transporterjev znotraj sistema s preciznim dovajanjem paketov z enega traku na drugega pri visoki hitrosti.

1712-04_Induction_and_sorter_2017-11-29

 Sortiranje (prečni trakovi)

Linije za sortiranje s prečnimi trakovi so odlična izbira za zelo hitro delo, saj pomagajo čim bolj skrajšati čase prenosa, hkrati pa zagotavljajo vrhunske transportne zmogljivosti.

1712-04_Induction_and_sorter_2017-11-29 - druga

Avtomatizacija poštnih storitev

Trakovi Schiki so zasnovani za izpolnjevanje strogih zahtev pri sortiranju pošte. Vsak dan je treba sortirati in naslovnikom po vsem svetu razposlati na milijarde pisem.

 Ločevalniki, obračalniki in potrjevalniki

Prva naprava v postopku sortiranja je navadno CFC (ločevalnik, obračalnik in potrjevalnik). Sprejema velike količine nesortirane pošte, izloči neustrezno pošto, preveri poštnino ter zazna, kako so poštne pošiljke obrnjene, in jih po potrebi obrne.

DSCN4734

 Sortiranje pisem

Vsa standardna pisma se sortirajo samodejno s hitrostjo približno 4 metre na sekundo, kar zagotavlja izhodne zmogljivosti več kot 60.000 kosov na uro. Ammeraal Beltech ponuja pravo rešitev za vsako fazo sortiranja.

DSC_2967

 Sortiranje večjih ploskih kosov

Naprave za sortiranje večjih ploskih kosov so naprave za sortiranje večjih formatov poštnih pošiljk. Sortirajo lahko papir, karton, plastične ovojnice in odprte kataloge z zmogljivostjo do 43.000 kosov na uro.

DSC_2883

 Odprti sistem za ravnanje s poštnimi pošiljkami

Sistem omogoča obdelavo najrazličnejših poštnih pošiljk, od standardnih pisem do vseh vrst ploskih pošiljk in paketov. Odprti sistem za ravnanje s poštnimi pošiljkami so opremljeni z integriranim sistemom s pladnji, ki polne in prazne pladnje transportira znotraj delovnega območja naprave.

Siemens_OMS_300dpi

Prenesi dokument